Tekening profielen

Geproduceerd op maat voor uw project

Als er een nieuw product wordt ontworpen zijn hier vaak exclusieve profielen of andere afmetingen voor nodig. Het kan zo zijn dat hiervoor een nieuw profiel gemaakt moet worden. Dit wordt gedaan door middel van een matrijs. Eerst wordt er een tekening opgemaakt van het nieuwe profiel met je juiste afmetingen, als deze tekening wordt goedgekeurd kan er een matrijs worden gemaak. Vervolgens kunnen er met deze nieuwe matrijs nieuwe profielen worden geproduceerd. Dit soort aanvragen zijn vaak al mogelijk bij een afname vanaf 500kg. Voor dit soort aanvragen werken we samen met de meest gerenommeerde partners in binnen en buitenland.

Hoe gaat dit proces in zijn werk?

Aluminium profielen worden geëxtrudeerd. Dit extruderen van aluminium profielen heeft verschillende stappen:

  1. Billets voorbereiden: Het proces begint met het voorbereiden van aluminiumbillets. Deze billets worden meestal gemaakt van gerecycled aluminium dat gesmolten en gegoten is in de juiste vorm.
  2. Verwarmen: De billets worden vervolgens verwarmd tot de juiste temperatuur, meestal tussen 400°C en 500°C. Dit maakt het aluminium zacht en gemakkelijker te vervormen en te persen.
  3. Extrusie: Als de billets de juiste temperatuur hebben worden ze in een extrusiemachine geladen. In deze machine wordt het aluminium door een matrijs geduwd met de gewenste vorm van het profiel. De matrijs kan vrijwel elke gewenste vorm hebben. Wanneer het aluminium door de matrijs wordt geperst, krijgt het profiel de juiste vorm en afmeting.
  4. Koelen: Het geëxtrudeerde profiel wordt vervolgens gekoeld, meestal gebeurt dit door het onderdompelen in water. Dit zorgt ervoor dat het aluminium zijn vorm behoudt.
  5. Op maat maken: Na het koelen wordt het lange stuk aluminium op maat gemaakt voor verdere verwerking.
  6. Afwerking: De profielen zijn nu gereed voor verwerking of voor eventuele nabehandeling zoals poedercoaten of anodiseren.