Stafmateriaal

Rondstaf, vierkantstaf of platstaf op maat

 

Aluminium staven zijn verkrijgbaar in verschillende legering soorten. Afhankelijk van de eisen en het eindproduct wordt de meest geschikte legering meestal op een project tekening of de aanvraag vermeld.

Aluminium staven zijn er in verschillende vormen namelijk in vierkant, rond, plat en zeshoekig. We kunnen veel soorten stafmateriaal uit voorraad leveren, onder andere legering 6082, 2007 en 7075. Overige legeringen kunnen we vaak met enkele dagen tot 2 weken in huis hebben. Denk hierbij aan 2011, 2033, 5754, 5083, en 6060.

Afhankelijk van de legering hebben wij een diameter van 8mm tot 260mm met een maximale lengte van 3000mm op voorraad. Voor andere afmetingen kunt u ook bij ons terecht, vaak kunnen we toch snel leveren.

Al vanaf een diameter van 60mm kunnen wij stafmateriaal voor u op maat zagen. Zowel enkele stuks als hele series. Om deze staven op maat te zagen hebben wij begin 2023 een nieuwe Cosen zaag aangeschaft, deze zaag is volledig geautomatiseerd waardoor series zagen nu nog sneller, goedkoper en nauwkeuriger kan. Op deze stafzaag kunnen wij een diameter van maximaal 380mm zagen.

Zaagkosten worden berekend aan de hand van het aantal en de afmeting van het profiel of staf. Zaagkosten worden altijd apart vermeld op een offerte of orderbevestiging.

Aluminiumsoorten