Aluminium EN AW-5754 H111 gewalste plaat


SKU: Categories: Aluminium platen
Dikte van de plaat:1,5mm, 2mm, 2,5mm, 3mm, 4mm, 5mm, 10mm, 12mm

Delen:

Aluminium EN AW-5754 H111 gewalste plaat

Chemische samenstelling: AlMg3

Werkstofnummer: 3.3535

  • Goed vervormbaar
  • Goed lasbaar
  • Uitstekend corrosie bestendig

Aluminiumlegering 5754 behoort tot de 5000-serie en is een legering die magnesium bevat. Door deze toevoeging worden er hogere mechanische waarden bereikt en opzichte van de 1050A legering.

Kenmerkend voor deze legering is de zeer goede vervormbaarheid, goede lasbaarheid en corrosiebestendig. Dit maakt de legering breed inzetbaar voor onder andere brandstoftanks, jachtbouw, gevelbekleding en de automotive industrie.

Deze legering is verkrijgbaar als plaat en rondstaf.

Staat de gewenste dikte er niet tussen? Door kennis, ervaring en goed contact met onze leverancier kunnen we de meest uitzonderlijke afmetingen toch vaak aanbieden en leveren. Aanvragen kan door middel van het contactformulier op onze website, maar bellen of mailen kan uiteraard ook.

In de meeste gevallen zijn er specifieke afmetingen nodig, daarom bieden wij de zaagservice aan. Ons machinepark bestaat uit 1 Jaespa schijvenzaag, 3 hoogwaardige Mayer zagen met moderne software en laser meetsystemen.

Deze zagen worden bestuurd door verschillende collega’s met jaren ervaring en kennis. Ze kijken naar de nauwkeurigheid van de afmetingen, zorgen dat het materiaal wordt ontbraamt en wordt voorzien van een degelijke verpakking zodat het niet beschadigd. Wij zagen met een tolerantie van -0/+5mm.

Dikte van de plaat

1,5mm, 2mm, 2,5mm, 3mm, 4mm, 5mm, 10mm, 12mm