Aluminium EN AW-1050 H24 gewalste plaat


SKU: Categories: Aluminium platen
Dikte van de plaat:0,5mm, 0,6mm, 0,8mm, 1mm, 1,5mm, 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 6mm

Delen:

EN AW-1050A

Chemische samenstelling: Al99,5

Werkstofnummer: 3.0255

  • Bestaat voor 99,5% uit aluminium
  • Goede elektrische geleidbaarheid
  • Corrosiebestendig
  • Goed vervormbaar
  • Standaard kwaliteit platen
  • Gewalste plaat

Aluminiumlegering 1050A is een zuivere aluminiumlegering en bestaat voor 99,5% uit aluminium. De letter A geeft aan dat het om een ongeharde variant gaat. Legering 1050A is een plaatlegering en niet verkrijgbaar in staf of profiel.

Dankzij de zuiverheid heeft deze legering een uitstekende elektrisch geleidbaarheid. Hierdoor wordt het vaak gebruikt voor elektrische bedrading en andere elektrische onderdelen.

Deze legering vormt een natuurlijke oxidelaag op het oppervlak die het beschermt tegen verdere oxidatie daardoor heeft deze legering een goede weerstand tegen corrosie.

Goede vervormbaarheid of terwijl ‘’zetkwaliteit’’
Legering 1050A heeft een hoge vervormbaarheid waardoor het vaak wordt gekozen bij processen zoals dieptrekken en plaatbewerking.

Doordat het een bijna pure vorm van aluminium betreft is de treksterkte in vergelijking met andere legeringen beperkt. Hierdoor is het niet geschikt voor toepassingen waar een hoge sterke wordt gevraagd.

Staat de gewenste dikte er niet tussen? Door kennis, ervaring en goed contact met onze leverancier kunnen we de meest uitzonderlijke afmetingen toch vaak aanbieden en leveren. Aanvragen kan door middel van het contactformulier op onze website, maar bellen of mailen kan uiteraard ook.

In de meeste gevallen zijn er specifieke afmetingen nodig, daarom bieden wij de zaagservice aan. Ons machinepark bestaat uit 1 Jaespa schijvenzaag, 3 hoogwaardige Mayer zagen met moderne software en laser meetsystemen.

Deze zagen worden bestuurd door verschillende collega’s met jaren ervaring en kennis. Ze kijken naar de nauwkeurigheid van de afmetingen, zorgen dat het materiaal wordt ontbraamt en wordt voorzien van een degelijke verpakking zodat het niet beschadigd. Wij zagen met een tolerantie van -0/+5mm.

Dikte van de plaat

0,5mm, 0,6mm, 0,8mm, 1mm, 1,5mm, 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 6mm